Credite chiar daca esti in Biroul de Credit – acordarea e posibila?

Mare

Written by:

In urma cu cativa ani am intampinat niste greutati si astfel am ajuns in Biroul de Credit. Chiar daca la inceput suma a fost infima, odata cu aplicarea penalitatilor de intarziere au crescut si restantele. Intre timp am achitat totul.

Intrebarea mea este urmatoarea: cum pot lua un imprumut daca sunt inca in Biroul de Credit in 2019?

Este adevarat. Bancile privesc in continuare cu reticenta persoanele cu istoric negativ.

Chiar daca restantele au fost platite in totalitate, Biroul de Credit pastreaza informatiile despre contractul de credit inca 4 ani, abia dupa aceea ele sunt sterse.

Acest lucru v-ar putea pune in dificultate atunci cand vreti sa solicitati un nou imprumut bancar de nevoi personale.

Cu toate acestea, daca nu gasiti o solutie impreuna cu consilierul dumneavoastra de credit puteti gasi o alternativa la o institutie financiara nebancara prin asa-numitul credit fara verificare in baza de date.

De fapt, orice institutie financiara va verifica istoricul de credit in momentul aplicarii. Sintagma respectiva se refera la politica mai permisiva de creditare pe care o aplica in unanimitate institutiile nebancare. Astfel, persoanele cu istoric negativ care cauta supranumitul credit fara verificare in Biroul de Credit au o sansa in plus la aceste IFN-uri.

Controversate in trecut pentru dobanda mare pe care o aplicau, acestea ofera in 2019 primul credit gratuit fara dobanda.

Cei care doresc sa se convinga de acest aspect sunt invitati de catre IFN-uri sa aplice online pentru a nu se mai deplasa de la domiciliu.

Cat de sigure sunt aceste credite “fara verificare” in Biroul de Credit?

Luand in vedere ca Banca Nationala a Romaniei reglementeaza activitatea acestor IFN-uri si ele se regasesc intr-un registru special care le permite sa acorde credite de nevoi personale pe intreg teritoriul Romaniei, putem considera IFN-urile ca fiind sigure.

Un aspect important la toate acesta credite rapide fara verificare in Biroul de Credit in 2019 este termenul scurt de acordare care ar putea pune probleme persoanelor aflate intr-o dificultate financiara.

Spunem aceasta pentru ca in prezent institutiile nebancare pun in evidenta conditii simple de acordare care ar putea fi indeplinite cu succes in linii mari de catre orice salariat.

Daca nu doriti sa asteptati sa treaca cei 4 ani pentru ca informatiile din Biroul de Credit sa fie sterse, atunci aflati ca institutiile financiare nebancare propun sume destul de mari acordate pe 1, 3 sau 5ani.

Pentru persoanele interesate exista atat oferte cu garantie cat si fara ipoteca, iar IFN-urile vin sa confirme ca acorda credite si celor din Biroul de Credit.

Trebuie sa stiti ca in 2019 bancile iau in considerare mai multe aspecte si inregistrarea in baza de date cu rau platnici nu este singurul criteriu dupa care se ghideaza in acordarea de imprumuturi de nevoi personale.

Rapiditatea nu mai este neaparat un avantaj al institutiilor nebancare avand in vedere ca in 2019 la majoritatea bancilor a revenit popularul credit doar cu buletinul si doar dupa o scurta vizita intr-o sucursala poti pleca cu banii acasa. Bancile le ofera aceasta facilitate persoanelor care in anul anterior au obtinut venituri raportate in baza de date la ANAF.

In orice caz, daca nu reusiti sa primiti un raspuns din partea unei banci comerciale pe motiv ca sunteti inregistrat in Biroul de Credit, atunci o alta optiune, cea de a obtine un imprumut online rapid, se regaseste la institutiile nebancare.

In ultimii 3 ani, in Romania aceste institutii au luat amploare si in prezent exista o oferta variata de credite chiar si daca esti inscris cu o restanta mai veche in Biroul de Credit.

In functie de gradul de indatorare si de alte contracte de credit pe care le aveti in derulare, sumele acordate de IFN-uri incep de la cateva sute de lei si ajung pana la pragul maxim de 25000 lei.

La fel ca si in cazul unei banci, procesul birocratic nu mai implica o cale lunga de aprobari ci in maxim 2 zile solicitantul afla daca are acces la un imprumut rapid online.

Trecand peste verificarea si istoricul din Biroul de Credit cel mai important parametru pentru un IFN ramane posibilitatea pe care o are clientul de a returna imprumutul.

De asemenea trebuie sa cunoasteti faptul ca fiecare institutie nebancara interogheaza baza de date ANAF pentru a vedea care sunt veniturile obtinute in ultimii ani, fiind necesar cel putin un venit la nivelul salariului minim pe economie.

Persoanele care efectueaza aplicarea online la un credit rapid nebancar trebuie sa se informeze temeinic asupra costurilor pe care le implica un astfel de contract incheiat online.

In clipa de fata, dupa cum precizam, o persoana care are un venit stabil poate aplica la o suma de bani pe care sa o returneze IFN-ului in rate lunare ce se intind pe maxim 5 ani de zile.

Inainte de a aplica cereti informatii privitoare la costurile de intarziere pentru a vedea ce se intampla daca veti intampina probleme legate de plata ratelor.

La un astfel de credit fara verificare in Biroul de Credit se aplica de obicei dobanzi penalizatoare in caz de intarzieri. Este de la sine inteles faptul ca atunci cand sunteti restantier nu doriti decat sa va imbunatatiti scorul de credit.

Cunoasterea tuturor costurilor este primul pas pe care trebuie sa il faceti in momentul semnarii unui contract de credit rapid online.

52 comentarii la “Credite chiar daca esti in Biroul de Credit – acordarea e posibila?”

 1. Mihailescu Ramona says:

  Mai pot lua bani de la banca daca sunt in baza de date?

 2. Daniel says:

  Sa stiti ca nu doar institutiile nebancare ofera posibilitatea unui imprumut celor restantieri. In functie de suma restanta si de perioada de intarziere aveti sanse la un raspuns pozitiv si din partea unei banci. Totul depinde de comportamentul dumneavoastra de plata si deci este important ca intre timp sa nu mai aveti datorii.

  • Julia says:

   Care ar fi acestea? Eu, pentru intarziere la plata unui card care totaliza 3500 ron, adica mai putin de 800 euro, rata fiind de cca 350 ron, am fost raportata si nimeni nu imi mai acorda credit desi am avut si alte credite si le-am onorat impecabil.

 3. Apetrei Rodica says:

  Din cauza unor mici probleme am acumulat o intarziere de doua luni si acum am aflat ca sunt in Biroul de Credit. As putea face o refinantare pe un termen mai lung?

 4. Daniel says:

  Bancile ofera refinantari pe un termen mai mare, de pana la 10 ani, in anumite conditii. Perioada de intarziere nu este atat de lunga, insa un raspuns concret va poate oferi doar institutia bancara la care doriti sa aplicati.

 5. Buzoianu Diana says:

  Cum pot afla daca sunt in Biroul de Credit in acest moment? Au trecut cei 4 ani de la ultimul contract de imprumut si vreau sa stiu daca acum are sens sa aplic pentru o noua finantare impreuna cu sotul ca si codebitor.

 6. Daniel says:

  In cazul in care v-ati achitat datoriile puteti trimite o noua cerere de credit. Informatiile din baza de data se stocheaza pe o perioada de 4 ani de la data achitarii restantelor.

 7. Dumitrescu Mariana says:

  Am o indemnizatie pentru cresterea copilului si doresc sa aflu daca pot obtine un imprumut. Mentionez ca sunt in baza de date.

  • Anna says:

   Puteți scapă de înregistrarea din biroul de credite daca apelați la o firma care se ocupa cu așa ceva.
   Bancile nu acorda împrumuturi persoanelor care sunt in CIC, însă puteți fi girant la un credit contractat de către altcineva.

 8. Daniel says:

  Bancile accepta din ce in ce mai multe surse de venit si aceasta este o veste buna. Avand insa in vedere ca sunteti in Biroul de Credit, acest lucru va ingreuneaza posibilitatea accesarii unei noi finantari. Ramane de discutat cu consilierul bancii si de la acesta puteti primi un raspuns concret in functie de perioada de intarziere si de suma pe care o aveti restanta.

 9. Gorovei Xenia says:

  Merita sa aplic la IFN sau sa incerc la o banca daca am un salariu de 1200 lei net?

 10. Daniel says:

  Nu trebuie sa va faceti atat de multe probleme vizavi de venitul minim pentru ca in 2018 exista unele banci care acorda un imprumut si cu 500 lei net, cum este Patria Bank. Dobanda este in acest caz mai mica decat la institutiile nebancare, asa ca merita sa incercati sa faceti o simulare de credit la o banca pentru a vedea suma pe care o puteti lua.

 11. Butnariu Elena says:

  Daca au trecut 3 ani de la ultima restanta acum pot beneficia de un imprumut, sau trebuie sa mai astept?

 12. Daniel says:

  Avand in vedere ca informatiile din baza de date cu rau platnici se pastreaza pe o perioada de 4 ani rezulta ca mai e nevoie de 1 an pana sa puteti aplica din nou.

 13. Arsene Nina says:

  Intampin o datorie si as vrea sa obtin o suma mai mica pe maxim doua luni, cand am sa o returnez.

 14. Daniel says:

  In acest caz puteti aplica la un IFN luand in considerare ca nicio banca nu acorda in prezent bani pe termen scurt. Daca optati pentru aceasta varianta , cautati insa un IFN care sa va acorde primul credit gratuit.

 15. Pascu Catinca says:

  Se poate preciza ce se intampla daca momentan ma aflu in imposibilitatea de a mai plati ratele la un credit de nevoi personale contractat in vara lui 2016 si platit la zi pana acum doua luni.

 16. Daniel says:

  Trebuie sa luati legatura urgent cu banca la care ati incheiat contractul. Analizati solutia propusa de ei si vedeti daca este posibila o reesalonare.

  In functie de cat de mare este rata in prezent puteti merge si pe optiunea unei refinantari la o alta banca daca ratele devin mai mici. In cazul in care amanati problema, restantele cresc si banca le va raporta in Biroul de Credit.

 17. Opris Raul says:

  Nu as putea spune ca ma intereseaza un anume credit dar vreau sa punctez ca institutiile nebancare au multe dintre ele o dobanda de penalizare de 1%. Astfel daca se intarzie creste considerabil costul creditului.

 18. Cocos Denisa says:

  Imi pare destul de ciudat faptul ca multe banci nu acorda sprijin celor care au fost restantieri, dar care acum nu se mai afla in baza de date pentru ca si-au achitat toate datoriile.
  Am fost la mai multe sucursale dar peste tot imi zice sa mai astept.

 19. Daniel says:

  Inseamna ca nu ati gasit o banca potrivita cerintelor dumneavoastra. Majoritatea dintre acestea au inceput sa ia in considerare solicitarile celor din Biroul de Credit mai ales daca acestia nu mai au restante de achitat in prezent.

  • jrd says:

   am vrut sa fac marire de overdraft la banca, eu nu sunt in biroul de credit dar m-au respins fiindca mi-a gasit sotia cu o executare judecatoreasca la ei, acea executare este achitata. am dus hartie de la executor. eu nu am fost macar coplatitor la aceea datorie a ei.

 20. Guran Adrian says:

  Sa speram ca vor da dovada de flexibilitate si alte banci in urma celor spuse de dumneavoastra. De mai bine de un an caut o solutie, in tot acest timp nu am mai avut restante.

 21. Moldovan Cristi says:

  Fireste, mi-a trezit entuziasmul vestea ca si cei care au fost restantieri mai pot apela la o banca. Sper ca si Guvernul sa dea o lege prin care sa ne sprijine.

 22. Grosu Rares says:

  Si eu am fost inclus in Biroul de Credit mai mult fara voia mea fiind imprejurarile de asa natura. Acum ma voi duce sa aflu daca ma pot pune codebitor la un imprumut de nevoi personale al sotiei.

 23. Iftene Florina says:

  E adevarat ca multe institutii se pripesc atunci cand afla ca ati fost pe lista cu rau platnici. Daca insa datoria a fost achitata si au trecut cei 4 ani nu mai aveti de ce sa va faceti probleme pentru ca nu ar mai trebui sa fiti in baza de date.

 24. Barbu Radu says:

  Problemele par simplu de rezolvat dar in realitate e foarte greu sa obtii, de pilda, aprobare la Prima Casa.

 25. Chirita George says:

  Eu vreau sa aflu daca mai sunt in baza de date. Ma intereseaza pentru ca vreau sa aplic tot la Prima Casa. Si asa anul acesta fondurile sunt mult mai mici.

 26. Daniel says:

  E foarte simplu sa aflati daca mai sunteti sau nu in baza de date.

  Impreuna cu o copie dupa buletin se poate trimite o cerere catre Biroul de Credit, inclusiv pe adresa acestora de email (solutia cea mai rapida si la indemana daca aveti posibilitatea sa trimiteti cererea scanata). Altfel, aceasta se va trimite impreuna cu o copie dupa buletin la adresa de corespondenta a Biroului de Credit.

 27. Irimia Stefan says:

  Care dintre IFN-uri ofera aceleasi conditii de creditare chiar daca ai fost inscris in baza de date?

 28. Daniel says:

  Institutiiile nebancare nu impun conditii speciale celor care au fost restantieri. Acestea aplica aceiasi dobanda pentru toti clientii. Daca doriti un imprumut nebancar atunci este bine sa va informati care dintre IFN-uri va poate oferi dobanda 0 la prima solicitare.

 29. Panait says:

  Bineinteles ca este dificil sa accepti ca ai fost refuzat la un imprumut dar nici companiile care le ofera nu isi permit sa greseasca a doua oara. Pe multi dintre noi ne-ar ajuta daca s-ar raporta faptul ca ne-am achitat darile din urma.

 30. Daniel says:

  Sa stiti ca acest lucru este raportat si ar trebui sa se regaseasca in Biroul de Credit. Sunt atat IFN-uri, cat si banci care trimit notificari legate de un comportament pozitiv de plata, iar acest lucru va ajuta clientul in final.

 31. Marius says:

  Daca mi-am achitat creditele restante cum aflu daca au ajuns si la biroul de credit, adica sa-mi actualizez situatia la ei?

 32. popa elena says:

  eu inca mai platesc la recuperator, mai am de plata 1500 lei si am un venit de 1300 si pensie de 725, deci am 2000 lei net. pot sa fac imprumut la un ifn de 5000 lei?

 33. Marcela says:

  Eu am credit într-o alta țara europeană și as vrea sa știu dacă bancile din România iau in considerare creditele din alta țara? Va mulțumesc!

 34. palade says:

  am nevoie urgent, va rog sa-mi aprobati.

 35. Diana says:

  Buna ziua. Eu sunt raportată la biroul de credit și am o poprire pe salariu care este destul de mare. Este posibil să-mi pot face un credit să pot achita diferența ce o mai am de platit. Precizez că mai am doar 7 luni de plata.

 36. tisca says:

  Un imprumut se poate daca am ceva probleme la biroul de credit?

 37. Mihuț says:

  Bună sunt în biroul de credit cu restante curente foarte mari, se mai poate face un inprumut?

 38. Tudorita says:

  Bună am fost în biroul de credit, pot sa mai fac un împrumut?

 39. Monica says:

  Sunt in biroul de credit, dar cum as putea sa fac un imprumut mic pe o perioada scurta de maxim 2 luni pana imi revin financiar?

 40. Codreanu says:

  As vrea un imprumut din banca insa cine trebuie sa ma gireze e in Biroul de credit. O sa platesc suma aceea dar intrebarea mea e: poate gira chiar si a doua zi dupa plata sau si aici e termen de 4 ani?

 41. Nicola says:

  Buna ziua! As dori si eu un credit dar sunt in biroul de credit. Daca se poate asa, daca nu, o refinantare?

 42. Leontin says:

  Daca sunt in biroul de credit ca si rau platnic, pot gira pe cineva care isi doreste sa-si faca un imprumut? Tin sa mentionez ca salariu meu depaseste venitul mediu.

 43. stan says:

  Am nevoie urgenta de 30000 pentru achitarea unor datorii si sa raman cu o singura rata mai rezonabila. Am o pensie de 27940 lei si 71 de ani va rog ajutati-ma, sunt disperata!

 44. elisabeta says:

  As avea o întrebare sunt restantă si as dori un împrumut ca sa pot ajunge la zi.

 45. Ela says:

  Soțul meu și-a luat un credit ipotecar pentru un apartament. Eu am aflat ca sunt in Biroul de Credite.

  Creditul s-a aprobat, exista riscul sa se anuleze aprobarea lui de catre banca? Avand in vedere ca încă nu s-a semnat contractul final dintre cumpărător si vânzător?

 46. Andrei says:

  Dacă sunt in Biroul de Credit credeti ca as putea face o rata la flanco sau la altex?

 47. Stefan Daniela says:

  Vreau si eu un credit dar nu primesc bani pe card, așa că aș dori fără cont bancar pentru că sunt raportată în Biroul de Credit.

 48. Ema says:

  Firma la care lucrez este in insolventa. Cunoasteti banci care mi-ar considera venitul eligibil? Istoricul in Biroul de Credit este gol.

 49. Paul says:

  Firma de recuperare de credite m-a preluat cu 10000 lei si eu le-am platit 13000 lei si mai au pretentia sa le dau inca 3600 lei, dar nu vor nici sa ma dea in judecata, iar banca refuza sa-mi dea suma de pe asigurare inapoi 500 lei.

Ai intrebari? Trimite mesajul sau comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *