Credite chiar daca esti in Biroul de Credit – Acordarea e posibila?

In urma cu cativa ani am intampinat niste greutati si astfel am ajuns in Biroul de Credit. Chiar daca la inceput suma a fost infima, odata cu aplicarea penalitatilor de intarziere au crescut si restantele. Intre timp am achitat totul.

Intrebarea mea este urmatoarea: cum pot lua un imprumut daca sunt inca in Biroul de Credit in 2018?

Este adevarat. Bancile privesc in continuare cu reticenta persoanele cu istoric negativ.

Chiar daca restantele au fost platite in totalitate, Biroul de Credit pastreaza informatiile despre contractul de credit inca 4 ani, abia dupa aceea ele sunt sterse.

Acest lucru v-ar putea pune in dificultate atunci cand vreti sa solicitati un nou imprumut bancar de nevoi personale.

Cu toate acestea, daca nu gasiti o solutie impreuna cu consilierul dumneavoastra de credit puteti gasi o alternativa la o institutie financiara nebancara prin asa-numitul credit fara verificare in baza de date.

De fapt, orice institutie financiara va verifica istoricul de credit in momentul aplicarii. Sintagma respectiva se refera la politica mai permisiva de creditare pe care o aplica in unanimitate institutiile nebancare. Astfel, persoanele cu istoric negativ care cauta supranumitul credit fara verificare in Biroul de Credit au o sansa in plus la aceste IFN-uri.

Controversate in trecut pentru dobanda mare pe care o aplicau, acestea ofera in 2018 primul credit gratuit fara dobanda.

Cei care doresc sa se convinga de acest aspect sunt invitati de catre IFN-uri sa aplice online pentru a nu se mai deplasa de la domiciliu.

Cat de sigure sunt aceste credite “fara verificare” in Biroul de Credit?

Luand in vedere ca Banca Nationala a Romaniei reglementeaza activitatea acestor IFN-uri si ele se regasesc intr-un registru special care le permite sa acorde credite de nevoi personale pe intreg teritoriul Romaniei, putem considera IFN-urile ca fiind sigure.

Un aspect important la toate acesta credite rapide fara verificare in Biroul de Credit in 2018 este termenul scurt de acordare care ar putea pune probleme persoanelor aflate intr-o dificultate financiara.

Spunem aceasta pentru ca in prezent institutiile nebancare pun in evidenta conditii simple de acordare care ar putea fi indeplinite cu succes in linii mari de catre orice salariat.

Daca nu doriti sa asteptati sa treaca cei 4 ani pentru ca informatiile din Biroul de Credit sa fie sterse, atunci aflati ca institutiile financiare nebancare propun sume destul de mari acordate pe 1, 3 sau 5ani.

Pentru persoanele interesate exista atat oferte cu garantie cat si fara ipoteca, iar IFN-urile vin sa confirme ca acorda credite si celor din Biroul de Credit.

Trebuie sa stiti ca in 2018 bancile iau in considerare mai multe aspecte si inregistrarea in baza de date cu rau platnici nu este singurul criteriu dupa care se ghideaza in acordarea de imprumuturi de nevoi personale.

Rapiditatea nu mai este neaparat un avantaj al institutiilor nebancare avand in vedere ca in 2018 la majoritatea bancilor a revenit popularul credit doar cu buletinul si doar dupa o scurta vizita intr-o sucursala poti pleca cu banii acasa. Bancile le ofera aceasta facilitate persoanelor care in anul anterior au obtinut venituri raportate in baza de date la ANAF.

In orice caz, daca nu reusiti sa primiti un raspuns din partea unei banci comerciale pe motiv ca sunteti inregistrat in Biroul de Credit, atunci o alta optiune, cea de a obtine un imprumut online rapid, se regaseste la institutiile nebancare.

In ultimii 3 ani, in Romania aceste institutii au luat amploare si in prezent exista o oferta variata de credite chiar si daca esti inscris cu o restanta mai veche in Biroul de Credit.

In functie de gradul de indatorare si de alte contracte de credit pe care le aveti in derulare, sumele acordate de IFN-uri incep de la cateva sute de lei si ajung pana la pragul maxim de 25000 lei.

La fel ca si in cazul unei banci, procesul birocratic nu mai implica o cale lunga de aprobari ci in maxim 2 zile solicitantul afla daca are acces la un imprumut rapid online.

Trecand peste verificarea si istoricul din Biroul de Credit cel mai important parametru pentru un IFN ramane posibilitatea pe care o are clientul de a returna imprumutul.

De asemenea trebuie sa cunoasteti faptul ca fiecare institutie nebancara interogheaza baza de date ANAF pentru a vedea care sunt veniturile obtinute in ultimii ani, fiind necesar cel putin un venit la nivelul salariului minim pe economie.

Persoanele care efectueaza aplicarea online la un credit rapid nebancar trebuie sa se informeze temeinic asupra costurilor pe care le implica un astfel de contract incheiat online.

In clipa de fata, dupa cum precizam, o persoana care are un venit stabil poate aplica la o suma de bani pe care sa o returneze IFN-ului in rate lunare ce se intind pe maxim 5 ani de zile.

Inainte de a aplica cereti informatii privitoare la costurile de intarziere pentru a vedea ce se intampla daca veti intampina probleme legate de plata ratelor.

La un astfel de credit fara verificare in Biroul de Credit se aplica de obicei dobanzi penalizatoare in caz de intarzieri. Este de la sine inteles faptul ca atunci cand sunteti restantier nu doriti decat sa va imbunatatiti scorul de credit.

Cunoasterea tuturor costurilor este primul pas pe care trebuie sa il faceti in momentul semnarii unui contract de credit rapid online.

Related posts

Leave a Comment