Credit fara consultarea sau verificarea Biroului de Credit

Mare

Written by:

Cine nu verifica Biroul de Credit? Ne intreaba Denisa din Targu Mures la rubrica: intrebarile interesante ale saptamanii.

Te gandesti sa iei un credit fara consultarea Biroului de Credit insa nu stii daca exista vreo institutie care nu verifica aceasta baza de date?

Bineinteles, indiferent de situatia ta, atunci cand ai nevoie de o sursa de finantare si emotiile sunt pe masura.

Nu stii la ce suma te incadrezi si mai ales, daca mai poti lua un credit in timp ce esti inscris in Biroul de Credit in 2019.

Exista nenumarate intrebari si tot la fel de multe raspunsuri legate de verificarile care se fac in baza de date.

In functie de unde iti iei informatiile o sa afli fie ca te incadrezi la doar cateva sute de lei, fie la imprumuturi mult mai mari sau chiar deloc.

Este extrem de bine ca vrei sa te informezi. Atunci cand doresti sa cunosti daca fara consultarea Biroului de Credit se mai poate apela la o banca sau la un ifn, trebuie sa recunoastem ca exista mai multe variabile.

Am inteles, poate ai datorii. Dar cat de mari sunt ele?

Ti-ai platit ratele fara sa depasesti termenul o perioada lunga, dupa care a urmat o problema si nu ai mai putut achita creditul?

Banca la care mergi sa faci un credit cand esti rau platnic trebuie sa inteleaga toate motivele pentru care s-a ajuns acolo.

Sa fii in Biroul de Credit nu este un capat de lume, oricum informatiile de acolo se sterg la un moment dat, iar daca ai fost introdus din motive neintemeiate poti fi radiat chiar mai repede din baza de date.

Poti trimite chiar tu o cerere catre Biroul de Credit in 2019 pentru a afla informatiile care te intereseaza, mai ales daca pana acum nu ai stiut ca esti in baza de date.

In ciuda faptului ca ti-ai dorit sa iti platesti ratele la timp, poate la un moment dat a intervenit ceva si nu ai mai putut tine pasul cu toate datoriile. Ni se poate intampla oricui acest lucru.

De aceea, in 2019 observam ca bancile au adoptat o alta atitudine fata de rau platnici.

Chiar daca nu se poate sa iei imprumut fara sa fii verificat in Biroul de Credit, totusi bancile privesc cu alti ochi restantierii si atunci cand e cazul, le ofera bani ca si celorlalte persoane.

In mod cu totul special se poate intampla sa ajungi in baza de date fara stirea ta. Poate banca te-a informat inainte si ti-a trimis acel plic in care te soma, dar nu ai fost la domiciliu sau pur si simplu ai uitat de el.

Acum cauti un credit fara consultarea Biroului de Credit in 2019, dar pe o perioada de timp poate chiar mai mare decat la imprumutul initial. Vrei sa il refinantezi si pe cel neplatit, nu?

Cea mai buna abordare intr-un astfel de caz este refinantarea. Inainte de a avansa ideea unui nou imprumut, poate vei putea sa iei o refinantare si sa iesi din datorii.

Refinantarea cand esti in Biroul de Credit iti poate imbunatati bugetul deoarece se incearca obtinerea unei rate mai mici.

Daca esti totusi interesat de un credit fara verificare in baza de date in 2019 mai poti incerca la acele institutii care ofera o gama larga de imprumuturi pana la salariu.

La acestea, pentru determinarea eligibilitatii unui client nu se foloseste in principal informatia din Biroul de Credit, ci se analizeaza venitul si disponibilitatea de plata din prezent.

Poate in Biroul de Credit ai intrat odata cu pierderea serviciului sau odata ce s-a instaurat criza financiara si salariul a scazut. Dar acum situatia s-a restabilit din punct de vedere financiar, iar tu te gasesti tot in baza de date.

Atunci ce este de facut? Doar sa incerci sa iesi din Biroul de Credit, dar o radiere la profesionisti costa destul de mult si nu este garantata intotdeauna.

De asemenea, un credit poate fi acordat fara consultarea Biroului de Credit si atunci cand persoana respectiva detine o locuinta si in acest caz sunt institutiile care solicita ipoteca.

Totul trebuie cantarit cu prudenta. Chiar daca posibilitatea sa iei un credit rapid si atunci cand esti rau platnic este mare, trebuie sa ti se prezinte toate costurile si informatiile.

Dupa cum probabil stii deja, pentru termen scurt exista acele imprumuturi nebancare care sunt potrivite cand ai salariu dar mai vrei o suma de bani pana la urmatorul salariu.

Dar banci care acorda credite celor inscrisi in Biroul de Credit se gasesc tot mai greu in 2019, iar cerintele nu sunt putine. Verificarea se face in mod obligatoriu si estimam ca sansele sa obtii un raspuns favorabil sunt de 40%.

Din 2018 oricine poate trimite o cerere la Biroul de Credit pentru a vedea informatiile de acolo si pentru a solicita stergerea lor dintr-un motiv intemeiat.

Important este insa ca nu Biroul, ci institutia care a acordat creditul analizeaza solicitarea trimisa de catre client.

Cu alte cuvinte, banca decide daca poti fi sau nu sters din baza de date.

Daca esti printre restantieri nu trebuie sa te simti discriminat. Sunt foarte multi romani care din cauza datoriilor au ajuns sa nu isi mai plateasca ratele la timp.

Incearca sa vorbesti cu banca la care ai luat prima data imprumutul si gasiti impreuna o solutie de mijloc in 2019.

Dupa cum spuneam, multe dintre banci si-au schimbat atitudinea fata de clienti, inclusiv fata de cei restantieri si atunci e limpede ca este mai simplu sa gasesti o solutie.

In masura in care un credit fara consultarea Biroului de Credit se mai acorda probabil numai la ifn-uri, totusi trebuie reamintit ca restantele nu exclud posibilitatea sa iei o refinantare sau chiar un alt credit chiar si de la banca.

Ai intrebari? Trimite mesajul sau comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *