Credite cu venituri din strainatate. Lucrezi in diaspora?

Unde

Written by:

Creditele pentru romanii din strainatate sunt mai greu de obtinut. Ai observat asta, nu? Dar nu e tocmai imposibil in 2019.

Daca nu ai gasit pana acum o solutie de credit cu venituri in diaspora inseamna ca nu ai cautat suficient.

Tot mai multi romani sunt stabiliti in strainatate in 2019 si uneori mutarea vine cu cheltuielile adiacente. Alteori, poate fi vorba de cheltuieli neasteptate.

Daca lucrezi in strainatate poti primi credit de la banca sau, in functie de nevoie, de la o institutie nebancara.

Ai contract de munca? Se acorda aceleasi sume ca si persoanelor din Romania. Practic poti lua un credit din diaspora de circa 10000 euro fara sa te impiedici de multe obstacole, daca ai rabdare.

Conditia principala este sa obtii imprumul cat mai repede? Atunci un credit pentru romanii din strainatate l-au pregatit institutiile nebancare, care ofera conditii mai simple.

Daca vrei sa iti iei insa casa sau sa inchei un ipotecar in 2019, tot la banca e mai usor.

Romanii care obtin venituri in strainatate in 2019 pot in continuare sa aplice la Prima Casa, in lunile de functionare ale programului (adica in momentul in care exista fonduri suficiente).

Tinerii in special, dar nu numai, isi pot cumpara o casa in Romania daca atesta ca au venituri in Germania, Anglia, Italia sau alta tara.

Pe langa conditiile standard, probabil va trebui ca actele de munca sa fie traduse pentru ca bancile sa le ia in considerare. Este insa adevarat ca nu toate bancile impun aceasta conditie.

De altfel, nu toate bancile accepta veniturile din strainatate atunci cand vorbim de programul Prima Casa 2019.

De ce mentionam ca romanii care lucreaza in diaspora obtin putin mai greu un credit de nevoi personale sau un ipotecar? Tocmai din aceste motive.

Sunt situatii in care pentru un imprumut de nevoi personale este necesar sa ai si un codebitor. Acesta trebuie sa aiba neaparat salariu obtinut pe teritoriul Romaniei.

Permisul de munca sau cel de sedere sunt alte acte pe care ar putea sa vi le ceara bancile, pe langa clasicul contract de angajare.

In cazul in care imprumutul nu mai poate fi platit, girantul se obliga sa achite el datoriile titularului de contract de credit. Pentru multe banci este nevoie sa ai cel putin un an de cand lucrezi in strainatate ca sa te poata imprumuta.

Pentru credite mari, cum ar fi cele de peste 10000 euro, cu siguranta va fi nevoie si de cel putin o deplasare in tara sau la consulat pentru a rezolva tot ce tine de acte.

O solutie mai simpla pentru romanii care lucreaza in strainatate nu exista?

Ba da. Locuiesti in Germania sau poate Anglia? Institutiile nebancare din tara te pot ajuta contra unei dobanzi mai mari sa iei un imprumut mai simplu.

Si romanii din Italia sau Spania pot primi bani imprumut cand au nevoie. Se acorda in rate, la fel ca la banca, doar cu niste costuri mai mari.

Cand vine vorba de nevoi financiare urgente apar aceste societati de tip ifn care au conditii mai usoare.

Nu toate ifn-urile vor sa acorde credite pentru romanii care lucreaza in strainatate, dar chiar si pe internet pot fi contactate cateva.

Societatile nebancare te vor imprumuta in diaspora in situatia in care ai venituri. Daca nu lucrezi nu ai cum sa primesti un credit in 2019.

Unul dintre aspectele pentru care lumea se indreapta uneori catre ifn este faptul ca nu solicita acte atat de multe ca si bancile.

Adica un roman cu salariu in strainatate face dovada venitului (contract de munca) si a faptului ca are drept de sedere in tara respectiva si atat.

Nu mai sunt verificate atat de multe actele sau posibilele datorii din Biroul de Credit.

Cat despre costuri, ramane la hotararea ta sa vezi daca merita. Particularitatile fiecarei situatii financiare urgente sunt diferite.

Esti in diaspora, respectiv in tarile cu un mare numar de romani? Anglia, Spania, sau poate Germania? Nu conteaza.

Ti-am prezentat doar cateva dintre metodele prin care romanii stabiliti in strainatate pot beneficia de credite ipotecare sau de nevoi personale in 2019.

Tot ce putem sa iti spunem este ca in anii anteriori era mai greu ca o persoana stabilita in afara tarii sa poata primi bani imprumut din Romania.

Acum, odata cu dezvoltarea tehnologiei, verificarile pot fi facute de catre banci sau ifn din fata calculatorului.

Poti deschide cont bancar mai simplu, mai rapid, si la fel poti obtine si un imprumut urgent.

La banci se cere de obicei minim un garant. La ifn-uri in schimb se poate primi creditul de nevoi personale fara sa implici rude sau prieteni ca sa garanteze pentru tine.

De asemenea, daca nu ai deja o casa sunt mai mici sansele sa obtii un credit cu venituri din diaspora in 2019. Institutiile bancare doresc ipotecarea unui bun, in cazul in care nu prezinti codebitor.

Mai sunt multi romani care lucreaza in strainatate in 2019, nu neaparat in Europa. Daca au un contract de munca declarat la Administratia Fiscala atunci si acestia pot lua un imprumut in conditii asemanatoare.

Pe langa vechime, mai conteaza si intreruperile in munca. In strainatate nu e foarte usor sa iti pastrezi acelasi job o perioada foarte lunga de timp, de aceea bancile impun sa ai cel putin un an vechime.

In marte parte, speram ca daca ai venituri din strainatate si vrei un credit in 2019, acum ai inteles ce ai de facut si poti lua o decizie inspirata.

2 comentarii la “Credite cu venituri din strainatate. Lucrezi in diaspora?”

  1. Berneantu says:

    Ce banca din Romania oferă credite pentru nevoi personale cu venituri din Germania si codebitor in Romania?

  2. Marincas says:

    Ma intereseaza un credit de 10000. Mentionez ca lucrez legal cu acte in Austria.

Ai intrebari? Trimite mesajul sau comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *