Credite imobiliare avantajoase cu cel mai mic avans

Unde

Written by:

Esti pregatit sa te muti la casa ta?

Inainte de toate trebuie sa stii care sunt conditiile si ce avans solicita bancile la acordarea de credite ipotecare in 2019.

Daca programul Prima Casa te-a prins pe nepregatite si ai ratat fondurile disponibile afla ca poti lua de la banci inclusiv un credit imobiliar fara avans.

Daca in cadrul programului Prima Casa avansul perceput era de 5%, iata ca exista cateva oferte cu avans zero.

Singura problema la creditele imobiliare fara avans tine de faptul ca bancile iti solicita un alt imobil ca si garantie. Practic se va garanta creditul imobiliar prin cea de-a doua locuinta. Imobilul garantat poate fi al tau, al partenerului sau al unei rude.

Daca aceasta oferta nu poate fi luata in considerare in cazul tau, bancile solicita un avans de 15% in prezent pentru contractarea unui credit ipotecar.

Sunt multe persoane care nu au de unde sa dea avansul necesar, motiv pentru care stabilesc impreuna cu banca daca e cazul sa contracteze un imprumut de nevoi personale pentru achitarea avansului.

Acest proces este valabil in anumite conditii speciale. In primul rand solicitantul va trebui sa aiba un venit mai mare care sa ii permita in final incheierea a doua contracte de credit: unul ipotecar si unul de nevoi personale pentru finantarea avansului.

Rata lunara pe care o vom avea de achitat in acest caz va fi mai incarcata cel putin pe perioada celor 5 ani, perioada maxima pe care se poate achita creditul de nevoi personale destinat avansului.

Un alt imprumut imobiliar fara avans in 2019 se poate solicita direct la dezvoltatorii imobiliari, dar trebuie avute in vedere conditiile si costurile aditionale pe care le percep acestia. Trebuie acordata atentie contractului pe care il incheiati astfel incat acesta sa nu contina clauze abuzive.

Singurul avantaj la dezvoltatorii imobiliari este ca acestia pot acorda credite si persoanelor din Biroul de Credit.

In general majoritatea bancilor percep un avans situat intre 15% si 35% din valoarea locuintei care urmeaza a fi cumparata.

Cel mai mic avans in domeniul creditelor ipotecare se regasea de curand in programul Prima Casa, dar asa cum spuneam, daca aveti un alt imobil cu care sa garantati, exista oferte bancare fara avans.

Una dintre aceste oferte este si cea de la ING. Prin aceasta puteti achizitiona o casa noua daca aduceti un alt imobil ca si garantie.

ING Bank este deja cunoscuta pentru faptul ca promite aprobarea urgenta, chiar pe loc daca veniturile pot fi verificate in baza de date ANAF.

In cazul in care se incheie si o polita de asigurare, dobanda la creditul pentru investitii imobiliare ING este de 5,48%.

Ca si taxe mai exista un singur comision de analiza in valoare de 1500 lei care se plateste doar daca imprumutul se acorda.

Suma standard care se stabileste de catre consultantul bancar nu poate depasi mai mult de 65% din valoarea reala a locuintei care se aduce spre garantie.

Perioada de rambursare poate fi cuprinsa in functie de nevoile solicitantului intre 3 si 30 de ani.

Incadram aceasta oferta in categoria de credite imobiliare avantajoase in 2019 prin prisma faptului ca nu se solicita avans. Ca la orice alt imprumut insa exista si niste riscuri care ar putea aparea pe parcurs si de aceea e indicat sa incheiati si o polita de asigurare.

Persoanele fizice mai au ocazia sa ia un credit imobiliar de la Leumi Bank. Vorbim tot de o oferta la care se poate aplica fara avans daca se aduce un imobil existent ca si garantie.

In functie de evaluare, banca poate finanta pana la 75% din valoarea locuintei ipotecate. In oferta standard fara ipoteca, avansul minim necesar este de 25%.

Daca nu exista sau nu se doreste ipotecarea unui imobil trebuie sa stiti ca pe piata financiara sunt si oferte la care avansul porneste de la 15%. De exemplu, creditul imobiliar de la banca Transilvania poate finanta pana la 85% din valoarea locuintei.

Cu un avans de minim 15% si BRD are o oferta asemanatoare la care se poate aplica cu pana la 3 codebitori.

Cu un grad maxim de indatorare de 62%, OTP Bank vine sa completeze in 2019 o parte din oferta descrisa in acest articol. Avansul solicitat este tot de 15% iar de adeverinta de venit nu mai este nevoie intrucat, ca si la celelalte banci, salariul se verifica in baza de date ANAF.

In final, pentru a va face o idee asupra costurilor am hotarat sa calculam care ar fi valoarea DAE la un credit imobiliar BRD de 150.000 lei. Cu o dobanda de 5,7% in primii 5 ani, ulterior 5,08% pana la stingerea creditului, si un comision de aproximativ 2000 lei, valoarea dobanzii anuale efective este de 6,06%.

Daca prima rata pe care ar trebui sa o platim este de 930 lei, conform scadentarului, dobanda indexabila ne va aduce la finalul contractului o rata lunara de aproximativ 820 lei.

Un comentariu la “Credite imobiliare avantajoase cu cel mai mic avans”

  1. Dl Vasile says:

    Gradul maxim de indatorare nu e 62% la OTP Bank. E 40% ca la restul.

Ai intrebari? Trimite mesajul sau comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *