Credit cu poprire pe salariu. Ai contul blocat? Refinantare

Unde

Written by:

Un credit de nevoi personale pentru cei care au poprire pe salariu este cu atat mai necesar cand nu se gasesc bani suficienti pentru cheltuielile de intretinere si celelalte cheltuieli lunare.

Am poprire din cauza unor restante mai vechi dupa ce o institutie de credit mi-a trimis titlu executoriu. Banca mi-a blocat conturile si mi se retrage o anumita suma lunara pentru plata acestor datorii.

Mai pot face un credit daca am poprire pe salariu? Multumesc pentru raspuns. Laura Banciu din Breaza.

Intr-adevar atunci cand ai depasit serios termenele de plata la un credit, banca este indreptatita sa iti trimita o instiintare de plata, dupa care, daca nu te conformezi, datoria poate fi executata.

Odata ce instanta emite o poprire, persoana in cauza pierde controlul asupra unei parti din salariu.

In Romania exista legi bine definite despre procentul pe care un executor il poate retine din castigurile lunare ale unei persoane cu datorii, in functie de situatie.

Daca te simti nedreptatit atunci poti face o plangere pentru a preintampina posibile clauze abuzive.

Una dintre cele mai simple modalitati de a scapa de datorii este sa faci o refinantare. Daca ai un salariu bun, atunci bancile vor fi incantate sa iti ofere un credit de nevoi personale sau o refinantare.
In cazul in care datoriile te-au dus inevitabil in baza cu restantieri a Biroului de Credit, poti schimba planul de actiune.

Cu siguranta te gandesti: cine iti mai ofera bani cand ai deja datorii si contul poprit?

Daca nu ajungi la o intelegere cu o banca si aceasta refuza sa iti mai ofere un credit, atunci te poti intoarce spre un ifn pentru un imprumut nebancar rapid.

Problema este ca trebuie sa gasesti un ifn care ofera bani in situatia asta, lucru care pare imposibil. Dar nu e asa.

De cate ori ai auzit de creditele la domiciliu? In mod sigur de multe ori.

Ar putea fi una dintre iesirile din datorii aceasta solutie? Daca nu iei foarte multi bani si te angajezi sa ii inapoiezi, atunci te poti folosi de ei in mod inteligent.

Multe persoane care au contul poprit din cauza restantelor sunt in pericol de a cadea din nou in alte datorii deoarece nu returneaza nici aceste credite la ifn.

Dar in cazul in care esti o persoana responsabila, atunci bineinteles ca orice resursa financiara poate fi folosita in avantajul tau.

Sunt acum pe piata multe credite cu dobanda 0. Adica te angajezi sa achiti pana la o anumita data tot soldul si nu platesti dobanda.

Ramane insa ideea aceasta a serviciilor incheiate acasa. Cele mai multe ifn-uri care ofera credite la domiciliu includ si un cost in contract pentru deplasarea agentului la tine.

Daca trecem peste acest aspect si credem ca putem rambursa, observam ca primirea banilor in mana este cea mai buna solutie atunci cand ai contul de salariu poprit.

Sunt multe probleme in acest moment legate de conturile pe care s-a instituit o poprire. Mai multi cititori ne-au trimis intrebarile lor, la care le vom raspunde pe rand, dupa ce ne vom documenta indeajuns pentru fiecare problema.

In momentul de fata, cea mai comuna cerere este legata de refinantari

O solutie cu totul corecta, daca se reuseste la o banca de la care poti obtine bani intr-un astfel de caz.

Cu o refinantare transferi practic toate creditele si datoriile pe care le ai acum (deschise la mai multe banci) catre una singura.

In loc sa calculezi in fiecare luna datoriile, dobanzile si ratele la toate institutiile unde ai inregistrat intarzieri, faci o refinantare si cu ea achiti toate imprumuturile.

Totusi, si refinantarile tin cont daca ai avut datorii sau daca esti in Biroul de Credit. Nu conteaza neaparat daca ai contul poprit, insa istoricul este la fel de important ca la orice alt tip de credit.

Daca ai istoric negativ si datorii in Centrala Riscurilor Bancare atunci s-ar putea sa fie mai complicat sa obtii un credit fara garantii de la banca.

De asemenea, in obtinerea unei refinantari cand ai poprire trebuie discutat si despre gradul de indatorare, element care a devenit o problema serioasa pentru tot mai multi romani incepand cu 2019.

In cazul in care ai mai multe credite restante este logic ca poti obtine o suma mai mica de bani. Nu e bine oricum sa iei mai mult decat esti in stare sa rambursezi.

Iar gradul de indatorare tocmai acest lucru il spune despre tine: ce suma te incadrezi sa iei acum de la banca.

Daca nu reusesti sa ajungi la un consens cu banca, ramane totusi cel putin un ifn in Romania care e disponibil sa ofere credite cand ai poprire pe salariu.

Vorbim despre creditele la domiciliu care se acorda si in prezent fara cont bancar, dar la costuri mai mari deoarece intervine si costul cu deplasarea al consultantului, care variaza in functie de ifn-ul ales.

Ai reusit sa faci un imprumut de nevoi personale, dar o refinantare atunci cand ai avut contul bancar poprit? Raspunsurile tale vor ajuta poate si alte persoane aflate in nevoie.

Un comentariu la “Credit cu poprire pe salariu. Ai contul blocat? Refinantare”

  1. Daniela says:

    Am avut un credit pe care l-am achitat dar am ramas cu litera si din aceasta cauza nu pot sa iau alt credit.

Ai intrebari? Trimite mesajul sau comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *