Credit fara loc de munca? Numai atunci cand ai un venit.

Unde

Written by:

Sansele de a obtine un credit fara loc de munca sunt mici insa ele exista. Ne-am propus sa iti explicam manierele prin care poti lua un imprumut atunci cand nu lucrezi. Atat institutiile nebancare cat si institutiile bancare solicita in primul rand o dovada de venit.

Exista insa situatii in viata cand ne intalnim cu o criza financiara. In economia libera acest lucru nu este deloc neobisnuit.

Multi oameni pot ramane fara loc de munca si intampina situatii stresante astfel incat au nevoie de un credit chiar daca nu lucreaza in acel moment.

Primim adesea intrebari ca si aceasta: Pentru someri exista posibilitati prin care pot primi bani imprumut?

Sa clarificam. Prima optiune este valabila pentru orice persoana care desfasoara activitati independente si nu are un salariu lunar. In categoria aceasta intra atat cei cu profesii liberale cat si cei care detin un Pfa.

Sunt banci care declara ca finanteaza si persoanele care lucreaza in strainatate de cel putin un an de zile daca exista un contract de munca in regula.

De asemenea mai pot obtine un asa zis credit fara loc de munca si persoanele care au totusi venituri din drepturi de autor sau persoanele ce sunt remunerate sub forma de comisioane la un anumit procent din vanzarile pe care le fac.

In orice caz pentru ca banca sa ia in considerare cererea noastra de credit trebuie sa avem un contract legal in care sa reiasa tipul de venit pe care il obtinem. In acest caz putem exemplifica persoanele care au un contract si venituri din chirii. Acestea se incadreaza la un credit de nevoi personale micut chiar daca nu au un loc de munca sau vechime.

Nu in ultimul rand si persoanele care au actiuni au dreptul sa se adreseze la o banca pentru a vedea daca acest tip de venit este acceptat.

O alta solutie atunci cand se doreste un astfel de imprunmut este ca persoana in cauza sa aduca garantii. Acest lucru presupune un risc mai mare deoarece trebuie sa pui gaj terenuri sau locuinta acceptata de institutia creditoare. Un astfel de credit iti permite sa beneficiezi de o suma mai mare de bani pe o perioada mai lunga de timp.

De asemenea trebuie spus ca daca totul merge bine si obtineti aprobare veti avea banii disponibili in cont in maxim cateva zile. Nu sunt cerinte stricte deoarece un credit fara loc de munca dar cu garantii se poate obtine numai la institutiile financiare nebancare. Cateva dintre acestea nu cer o justificare a venitului pe care il aveti in cazul in care se aplica la imprumutul cu ipoteca.

Una dintre probleme ramane in continuare dobanda mai mare pe care o practica aceste IFN-uri fata de banci. Pe masura ce studiati oferta fiecarui credit trebuie sa constatati care sunt garantiile pe care le puteti pune la dispozitie si trebuie sa aflati toate costurile care le contine un astfel de contract de creditare.

Gasesti asadar si credite chiar daca nu lucrezi, insa fara un loc de munca stabil trebuie sa iti pui probleme legate de cum vei reusi sa platesti ratele.

La o institutie care accepta garantii si nu cere justificarea unui venit lunar poti obtine o suma de bani destul de mare deoarece se tine cont in principal de valoarea ipotecii. Este important de stiut ca ajutorul de somaj nu este considerat un venit eligibil in cazul bancilor.

De asemenea vechimea in munca pe care o solicita majoritatea institutiilor financiare trebuie sa fie de 3-6 luni la ultimul angajator. Chiar daca lucrezi de putin timp ai destul de multe sanse sa primesti un imprumut consistent uneori si de la o banca.

In cazul in care veniturile tale sunt foarte mici poti apela la o ruda de familie sau la un prieten dispusi sa fie codebitori. Aceasta este o modalitate buna sa obtii un credit fara garantii atunci cand lucrezi de putin timp sau nu ai un venit destul de mare.

Ai intrebari? Trimite mesajul sau comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *