Credit fara sotie? Daca unul dintre soti este in Biroul de Credit

Unde

Written by:

Daca unul dintre soti este in Biroul de Credit, acest lucru afecteaza in mod negativ acel scoring calculat de banca. Totusi, foarte multe persoane reusesc sa ia chiar si asa un imprumut.

Intarzierile din ultimii 5 ani se regasesc in Biroul de Credit, chiar daca au fost achitate.

Daca se intind pe termen mai lung de 3 luni, intarzierile la alte credite pot crea probleme atunci cand vrei sa iei un nou imprumut.

La fiecare problema se gasesc insa tot atat de multe solutii. Castigatoare sau nu, ele trebuie incercate daca te afli in nevoia de a aplica la un credit.

Gasim tot mai des situatia in care unul dintre soti este restantier si celalalt afla abia dupa ce merge la banca faptul ca nu i se poate acorda un imprumut.

Este asadar un impediment. Cum trecem insa de el? Atunci cand cealalta parte a fost considerata rau platnica, sotul poate face un credit fara sotie in 2019?

Cunoastem situatii cand unul dintre parteneri a avut intarzieri, iar acest lucru s-a concretizat prin respingerea dosarului.

In special la creditele imobiliare sau la Prima Casa se interogheaza Biroul de Credit la ambii soti. Daca niciunul dintre ei nu a avut istoric negativ e foarte bine.

Dar fiecare banca are regulamentul ei intern, si atunci sunt multe situatii in care s-a aprobat creditul, fara insa a se lua in considerare veniturile sotului restantier.

De asemenea mai exista si exceptii de la regula, iar asta o confirma bancile atunci cand nu mai verifica in Biroul de Credit sotul codebitor, ci verificarea se face doar in baza de date interna.

Am gasit mai multe cazuri de acest fel, insa trebuie precizat ca de cele mai multe ori regula generala este ca se verifica ambii soti.

Nu ramane decat sa incerci si sa vezi unde reusesti sa iei credit fara sotul restantier.

Daca restanta a fost platita si dosarul de credit inchis ai mai multe sanse. Cu poprire pe contul sotului insa este mai complicat.

Cand unul dintre membrii familiei a fost rau platnic, nu ramane decat a se constata daca se poate acorda imprumutul doar cu veniturile celui care nu a inregistrat intarzieri.

Cumpararea unei locuinte prin Prima Casa sau printr-un credit ipotecar atunci cand exista restante la unul dintre soti este ceva mai dificila, dar nu imposibila.

Nu te descuraja, incearca sa iei legatura cu mai multe banci si in final, daca se intampla sa nu obtii raspuns favorabil, incearca o solutie optima de a fi sters din Biroul de Credit.

Astazi, presiunile financiare sunt tot mai mari si s-ar putea ca multe dintre banci sa inteleaga o intarziere a unuia dintre soti la un imprumut mai vechi.

Adesea, nu se mai ia in calcul salariul membrului rau platnic, dar se acorda creditul doar cu venitul celui care nu a avut intarzieri.

In situatia in care au existat inregistrari in Biroul de Credit, poti discuta cu angajatul de la banca despre problema pe care ai intampinat-o si despre cum ai reusit sa o rezolvi.

Consilierul bancar este de obicei interesat de ce a avut loc intarzierea, cu cat timp in urma si cat de mare a fost ea.

Inainte de a lua un imprumut, in special ipotecar, ia in considerare ca bancile doresc sa afle anumite lucruri inainte de a trece la analiza propriu-zisa.

De exemplu, orice banca vrea sa cunoasca starea civila, nivelul si felul de venit, dar si istoricul de credit.

Intarzierea la un contract de credit poate aparea din foarte multe motive, dar cu siguranta nimeni nu o doreste. Nici banca, nici clientul.

Cei doi soti sunt tratati in mod egal atunci cand fac o cerere de credit ipotecar (privitor la verificarea din baza de date), iar in cazul in care unul este rau platnic, venitul acestuia nu se mai in considerare de obicei.

Conditiile sunt insa diferite de la un creditor la altul si tot asa, fiecare avand politica sa, mai ales in ce priveste programul Prima Casa.

In mod normal se verifica ambii soti in privinta istoricului pentru a se vedea daca au mai avut si alte imprumuturi.

Vestea surprinzatoare este ca au mai fost cazuri cand verificarea s-a facut doar in baza de date interna a bancii. Si atunci, chiar daca unul dintre soti a fost in Biroul de Credit, celalalt a putut obtine aprobarea.

Cand exista acest tip de probleme, pentru a facilita totusi obtinerea imprumutului dorit, motivati foarte bine care au fost cauzele care au dus la intarzieri.

Ai intrebari? Trimite mesajul sau comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *