Refinantare credite cu intarzieri sau cu datorii la banci

Unde

Written by:

Daca inca mai cauti o solutie de refinantare pentru creditele acordate de banci sau IFN-uri atunci cu certitudine trebuie sa citesti in continuare.

Foarte multe persoane care au luat in trecut bani imprumut de la banci au beneficiat de conditii mai dure si dobanzi mai mari si din acest motiv au inceput o lupta contra cronometru pentru plata ratelor.

Daca s-a intamplat insa sa intarzii cu siguranta ai fost introdus in Biroul de Credit si din aceasta cauza intampini acum probleme cand vrei un nou credit.

Fie ca doresti o refinantare sau un imprumut nou trebuie sa stii ca intotdeauna se va gasi o solutie optima pentru problemele tale. De exemplu, daca ai nevoie de o suma de moment o poti primi de la un IFN cu dobanda zero chiar cand mai si alte credite in derulare.

Intarzierile sau datoriile nu trebuie sa te sperie mai ales daca le-ai achitat pana la urma. Singura problema in momentul de fata survine probabil in urma faptului ca ai fost inscris in Biroul de Credit daca intarzierile au depasit in mod repetat 30 de zile calendaristice.

Si tocmai aceasta este conditia principala cand vrei o refinantare la banca: sa nu ai intarzieri.

Pe de alta parte trebuie sa spunem ca in unele cazuri banca la care mergi poate trece peste acest aspect daca suma restanta a fost foarte mica sau nu s-a intarziat pe o perioada lunga de timp.

Dupa ce banca face un scoring al situatiei te poate incadra sau nu in categoria de risc. Acest lucru duce insa automat la respingerea solicitarii tale.

Orice persoana care se afla in evidentele Biroului de Credit trebuie sa stie ca va figura in lista restantierilor timp de 4 sau 5 ani chiar daca datoriile au fost stinse intre timp. Daca creditul luat a fost unul de valoare mare atunci trebuie sa te interesezi daca figurezi si in CRB, in speta Centrala Riscurilor Bancare.

Este evident asadar ca in caz de neplata pe termen lung devine destul de greu sa treci peste conditiile de eligibilitate ale bancilor.

Totusi cum se poate face o refinantare oricat de mica ar fi aceasta?

Am stabilit deja ca orice intarziere de peste 30 de zile este raportata cel mai probabil la Biroul de Credit iar din aceasta cauza incepe un sir lung de probleme la solicitarea unei refinantari.

Vechii rau platnici se pot adresa acum unei institutii financiare nebancare unde conditiile sunt mai usor de indeplinit si nu se respinge o cerere doar pentru ca figurezi in Biroul de Credit. Cu banii primiti poti scapa de o restanta mai veche daca nu ai acumulat dobanzi foarte mari la acea datorie.

Din cauza faptului ca institutiile nebancare ofera doar sume mai mici decat bancile si pe perioade de timp mai scurte de timp nu putem vorbi propriu-zis de o refinantare a creditelor la un IFN.

Dar dupa cum am explicat si avand in vedere ca foarte multe dintre aceste IFN-uri ofera acum credite cu dobanda zero, putem sa ne folosim de baniii primiti in acest fel pentru a scapa de una sau mai multe rate restante la banca.

Dupa achitarea tuturor restantelor exista posibilitatea ca unele banci sa ne ofere o refinantare. Totusi trebuie evitata aglomerarea datoriilor si decizia de a contracta un nou imprumut trebuie fondata pe baza unei probleme reale si numai dupa o analiza a propriului buget.

De regula institutiile nebancare pot oferi suma maxima de bani disponibila chiar si atunci cand au existat restante la alte credite. Ziua in care se trimite solicitarea este de obicei si ziua in care afli daca ai fost aprobat.

Buletinul si un venit sunt cele doua conditii de baza pe care are obligatia sa le respecte cineva atunci cand trimite o solicitare la un IFN.

Pentru ca sumele oferite nu depasesc pragul de 1000 euro, IFN-urile nu vor solicita ipoteca si nici codebitori la aprobarea unei solicitari.

Vizavi de codebitori trebuie spus ca la unele banci exista sansa unei refinantari de credit atunci cand se pot aduce unul sau mai multi codebitori, cu conditia ca acestia sa nu aiba datorii in Biroul de Credit.

20 comentarii la “Refinantare credite cu intarzieri sau cu datorii la banci”

 1. Gruia says:

  M-ar interesa o refinantare.

 2. Chitimus says:

  Vreau să refinanțez mai multe credite.

 3. buhaschi says:

  vreau sa refinantez un credit si rate la niste ifn uri

 4. Paula says:

  Vreau sa refinantez un credit sunt in BC cu intarziere de un an

 5. Gabriela says:

  Buna ziua. As dori si eu o refinantare pentru a-mi renova o casa. Am terminat un credit bancar la BRD, dar am fost in Biroul de credit, ca rau platnica. Acum nu stiu daca se mai poate. Multumesc frumos.

 6. Viorica says:

  Am o restanta la Provident de 2000 cum as putea face o refinantare pe termen de 12 luni sa pot scapa de datorie?

 7. Raetchi says:

  Am un credit la cec bank si sunt la biroul de credit. Cum as putea face refinantare pentru a il inchide?

 8. Ilie says:

  Am multe credite mici si as dori sa iau un imprumut mai mare sa le achit. Am mai intarziat cu plata. Am 65 de ani, am pensie de 3864 lei si as face credit si cu ipoteca. Am de primit de la tribunalul unde am lucrat suma de 50.073 lei.

 9. constantin says:

  Cum pot face o refinatare ca sa imi achit datoria fata de kruk, ca am o intarziere de 5 luni?

 10. Ioana says:

  As vrea si eu o refinantare, dar sunt in intarziere cu 4 luni. Am rugat amanarea a doua rate pentru a ajunge la zi si nu mi s-a acceptat. Am de achitat 2500 de lei pentru a ajunge la zi. Ce pot face?
  Multumesc

 11. Polsu says:

  As dori o refinantare la 7 credite.

 12. Gușă says:

  As dori sa fac refinanțare as dori sa ma contactati.

 13. Melania says:

  Buna seara, as dori o refinantare pentru niste credite ifn mici pe care le-am intarziat si as vrea sa le achit dar nu mai fac fata. As vrea sa le inchid si sa raman doar cu o rata. Sunt salariata si am salariul net de 1200 + 300 valoare bonuri de masa.

 14. Ioja says:

  Doresc o refinantare sau un credit.

 15. Rotari says:

  Am nevoie de un imprumut de 20000 lei, sunt pensionara si am 2960 lei pensia.

 16. Groza says:

  Doresc și eu o refinantare. Apar restantiera la biroul de credite pentru 2 luni! Cum ma puteti ajuta?

 17. Stemate says:

  As dori o refinantare de 100000. Am 2 luni in Biroul de credit. Doresc aceasta refinantare pentru un tratament biologic. As dori sa stiu daca ma puteti ajuta.

 18. Racu says:

  Am niste probleme la niste credite si vreau sa ma ajutati intr-o refinantare.

 19. Fleica says:

  Am restante la mai multe credite pot face o refinatare sa le pot achita?

 20. Emilia Georgeta says:

  Buna ziua cum as putea face o refinantare ca am restanta de 4000 de lei si sa rămân cu 1000 de euro in mana? Sunt in Biroul de Credit am mare nevoie urgent.

Ai intrebari? Trimite mesajul sau comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *