Credite pensionari peste 70 ani. Care este varsta maxima?

Mare

Written by:

Vreau un credit pentru pensionari dar am peste 70 de ani. La ce institutie bancara sau nebancara pot apela?

In 2019 ne bucuram de conditii de aprobare mai usoare. Chiar daca multe banci au pastrat aceiasi limita de varsta pentru pensionari, exista si unele credite la care se poate aplica daca aveti peste 70 de ani.

O alta veste buna este ca bancile nu impun o anumita directie pentru utilizarea banilor primiti. Astfel acestia pot fi folositi pentru achizitia unor bunuri sau pentru modernizarea locuintei.

Ofertele de credit pentru pensionari peste 70 de ani nu sunt numeroase insa o sa incercam sa le prezentam pe unele dintre ele.

Legat de cerinte, se tine cont in principal de varsta si de valoarea venitului lunar. In cazul pensionarilor la banca trebuie aduse la fel de putine acte ca si in cazul angajatilor.

Pe langa buletin mai sunt necesare: cuponul de pensie si acea decizie prin care persoana respectiva s-a pensionat. In functie de banca, se mai pot solicita si chitantele cu platile la utilitati.

Perioada pe care se aproba finantarile nu va depasi 5 ani la nicio institutie bancara.

Patria Bank are de curand in oferta mai multe credite pentru pensionari peste 70 de ani. Concret, la aceste oferte limita de varsta este de 75 de ani.

Persoanele care vor sa imprumute bani de la aceasta banca trebuie sa stie ca e nevoie sa incheie si o polita de asigurare daca au peste 65 de ani. O asigurare de viata nu incarca semnificativ ratele si reprezinta pana la urma un element de protectie pentru evenimente neprevazute.

La Patria Bank exista, dupa cum mentionam, o oferta prin care pensionarii pot solicita pana la 7000 lei imediat, cat si o oferta cu o suma mai mare de pana la 80000 lei.

Ambele oferte sunt destinate nevoilor personale si nu implica garantii ipotecare.

Primul credit se poate folosi cel mai probabil pentru achizitii de bunuri sau pentru nevoi de moment, in timp ce la cel de-al doilea credit suma este semnificativ mai mare si se poate folosi in multiple scopuri.

Ce este de evidentiat la Patria Bank este venitul minim acceptat. Vorbim de minim 500 lei, ceea ce le ofera multor pensionari posibilitatea de a fi declarati eligibili de catre banca.

Pentru a contracta un imprumut, pensionarii au posibilitatea de a aduce un codebitor daca isi doresc o suma mai mare de bani. De asemenea trebuie facuta precizarea ca aceasta banca este printre singurele care accepta dosarele celor cu pensii anticipate.

Pentru creditul mai mic, denumit Patria Imediat, la care pot aplica si pensionarii de peste 70 de ani daca indeplinesc celelalte conditii, dobanda este fixa de 19%.

Procentul dobanzii mai poate scadea in anumite situatii, cum ar fi atunci cand se constata ca nu ati avut restante in Biroul de Credit. Patria Imediat se acorda pe o perioada de pana la 3 ani.

Pentru pensionarii care isi doresc un termen de plata mai lung, de pana la 5 ani, si implicit o suma mai mare de bani, exista creditul Patria Plus.

In acest caz suma maxima acordata este pana la 80000lei. Dobanda are un procent mai scazut, dar procesul care faciliteaza obtinerea unui astfel de credit este la fel de rapid.

Avand in vedere ca fiecare persoana interesata de un astfel de imprumut isi poate calcula rata online, am vrut si noi sa vedem cat am avea de platit daca am lua in acest moment 24000 lei de la Patria Bank.

Prin oferta Patria Plus cu o durata de rambursare de 40 de luni vom achita o rata lunara de aproximativ 700 lei. Suma de plata totala va fi undeva la 28700 lei, astfel incat dobanda anuala efectiva este de aproximativ 11,60%.

In calculul DAE trebuie precizat ca intra atat comisionul de analiza si cel de administrare, cat si asigurarea de viata.

In majoritatea celorlalte oferte bancare limita maxima de varsta se situeaza de obicei intre 65 si 70 de ani. Din informatiile pe care le avem in acest moment, Patria Bank este printre singurele banci care acorda credite si celor peste 75 de ani.

Exista si oferte nebancare pentru credite pensionari fara limita de varsta, insa aceste institutii online isi acopera riscurile prin practicarea unor dobanzi mult mai mari decat cele percepute de banci. Ramane la latitudinea fiecarei persoane la ce oferta doreste sa aplice, insa prima optiune ar trebui sa fie o banca deoarece dobanzile sunt mai convenabile.

Dupa cum am aratat si in acest articol, exista institutii bancare care au marit limita maxima de varsta si astfel isi indreapta atentia spre acordarea de credite mai multor pensionari in 2019.

10 comentarii la “Credite pensionari peste 70 ani. Care este varsta maxima?”

 1. Nicolai says:

  doresc să fac un credit, dar sant în baza de date, vă rog să mă ajutați ca să pot achita datoriile.

 2. Avadanii says:

  Am nevoie urgentă de 8000 de lei

 3. Sperlea says:

  Doresc imprumut 1000 lei termen 60 zile. Multumesc frumos.

 4. Neculai says:

  Am nevoie de 40000 lei pt nevoi personale pt 5 ani. Am o pensie de 874 lei, pot beneficia daca am 68 de ani?

 5. Constantin Marin says:

  Ce banci acorda credite pana la 75 ani

 6. valerica says:

  Am nevoie de o refinantare am 70 ani. Unde ma pot adresa?

 7. Ivan says:

  Am nevoie urgent de 600 lei pe termen de 1 luna la achitarea unei facturi.

 8. Sumandea says:

  Am nevoie de un credit de 7000 de lei, am 77 ani si am o pensie de 1490 de lei. Ma puteti ajuta?

 9. rotariu says:

  am 83 ani si vreau sa fac un imprumut se poate, unde?

 10. Costea says:

  Am 72 ani, 719 lei pensie, as dori un credit de 3000 de lei se poate?

Ai intrebari? Trimite mesajul sau comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *