Credit pentru pensionari pe caz de boala cu pensie revizuibila

Mare

Written by:

Astazi este tot mai greu de obtinut un credit pentru pensionari de la banca. Cu atat mai mult cu cat vorbim despre o pensie revizuibila sau pe caz de boala.

Bancile isi doresc sa se asigure ca ai o sursa de venit neintrerupta pe perioada pe care acorda creditul.

De aceea este putin mai greu pentru o persoana iesita la pensie pe caz de boala sa obtina un imprumut de nevoi personale.

La toate acestea se mai adauga faptul ca persoana in cauza are de obicei un veit mult prea mic ca sa fie acceptata de banca.

De asemenea varsta este o alta problema avand in vedere ca majoritatea institutiilor au o limita de varsta care trebuie respectata.

Pe de alta parte, orice banca este dispusa sa te finanteze atunci cand decizia de pensionare a fost definitivata. Aceasta este o metoda de siguranta deoarece atunci cand vorbim de pensii revizuibile nimic nu e sigur si orice banca ia aceste masuri ca sa nu intri in imposibilitatea de plata.

In ce priveste obtinerea unui imprumut, in acest caz nu ne putem gandi decat la o solutie alternativa, adica la un ifn. Aceste institutii nebancare nu sunt atat de drastice in ce priveste conditiile de creditare.

Cei cu pensii reduse care au depasit o anumita limita de varsta se pot adresa unui ifn.

Creditul obtinut este insa o solutie pe termen scurt. Spunem aceasta pentru ca el trebuie returnat in cele mai multe cazuri in maxim o luna.

Dobanda este un alt factor decisiv atunci cand te hotarasti sa iei un credit. Chiar daca IFN-urile pot accepta persoanele care au pensie de boala revizuibila, in final costurile sunt mai mari decat la banca.

Trebuie sa te gandesti indeajuns inainte de a lua o decizie. Venitul trebuie sa iti permita returnarea creditului la data contractuala.

Chiar si atunci cand vorbim de varste inaintate, adica de pensionari de 75 de ani, se gasesc ifn-uri care declara ca pot acorda un imprumut pe termen scurt.

Cu 30 de zile data de rambursare, dobanda poate fi zero. Nu se solicita garantii dar se cere sa fii client care nu ai mai aplicat in trecut. Astfel, la unele institutii nebancare poti primi 700 lei si vei returna peste 30 de zile tot 700 lei, in fond aceeasi suma.

IFN-urile care ofera bani imprumut pe un termen mai lung nu au aceasta promotie cu dobanda zero. De aceea trebuie sa calculezi dinainte cat te va costa rata ca sa stii daca o poti plati.

Pentru salariati e destul de usor sa obtina un imprumut atunci cand nu au inregistrat restante.

Dar daca esti pensionar pe caz de boala si ai fost inregistrat in Biroul de Credit pentru ca nu ti-ai achitat rata la timp, atunci cum mai poti face rost de bani?

Odata cu inaintarea in varsta apar si unele probleme medicale care pot cere investigatii suplimentare. Alte persoane pot avea nevoie de un credit rapid in apropierea zilelor onomastice ale nepotilor.

De asemenea, mai poate fi nevoie de o suma de bani atunci cand electrocasnicele trebuie reparate sau atunci cand cumperi unele noi. Ca sa faci toate acestea dintr-o pensie de boala e aproape imposibil.

Nu spunem sa te bazezi in totalitate pe un credit, insa daca mai ai si alte economii e foarte posibil ca suma de bani sa fie suficienta pentru majoritatea acestor planuri.

Trebuie sa dai dovada de chibzuinta si daca e cazul te poti consulta cu cei apropiati legat de decizia de a lua un credit pentru pensionari.

Pana la urma o solutie se gaseste pentru orice lucru din lumea aceasta, insa trebuie sa analizezi daca solutia aleasa de tine este una buna pentru viitorul tau.

La batranete luam adesea decizii bazandu-ne doar pe factorul emotional dar in planurile noastre trebuie sa includem pe cat posibil totii factorii importanti, mai ales atunci cand este vorba de o problema financiara.

Daca veniturile noastre acopera ratele si celelalte cheltuieli atunci putem sa solicitam un credit pentru pensionari, chiar daca vorbim de o pensie revizuibila de boala.

Atat timp cat avem siguranta ca vom plati datoriile la timp nu ne ramane decat sa alegem o institutie de credit care accepta si pensionarii imediat dupa ce am luat la cunostinta costurile imprumutului.

Un comentariu la “Credit pentru pensionari pe caz de boala cu pensie revizuibila”

  1. Flavia says:

    Sunt pensionara si am pensie revizuibila 856 lei.

Ai intrebari? Trimite mesajul sau comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *